Liefde doet geen pijn

Liefde doet geen pijn. Liefde is wel het meest beschreven item sinds de mens bestaat. Het is tevens ook het meest onbegrepen item. en wellicht uiteindelijk ook veel te veel geromantiseerd. Waardoor we liefde in een verkeerd perspectief zijn gaan zien. Met alle gevolgen van dien.

Liefde doet geen pijn Paragnost EddieVanaf onze kindertijd verlangen we naar de ware liefde

We zijn eigenlijk al vanaf onze kindertijd op zoek naar die ene ware. En gezien de vaak lange weg, is het een moeilijke zoektocht die ons heel wat energie kost. Maar hebben we hem/haar dan eindelijk gevonden! Dan willen we diegene dicht bij onszelf houden en doen daar dan alles aan om het mooi en vooral fantastisch te houden. Dan wil het nogal eens zo zijn dat we veel te ver gaan in die liefdesbetuigingen.

Je leven geven voor een ander

We zeggen vaak, ik zou mijn leven voor haar/hem geven. Of, ik ben zo stapelgek op die man/vrouw dat ik gek zou worden als ik haar/hem kwijt zou raken. En zij/hij is mijn leven zonder hem/haar wil ik niet meer verder.

Hebben we door dat we hiermee onszelf niet zoveel waard vinden

We geven daarmee veel van onszelf weg. En als spiritueel consulent van Paragnost Eddie aangeven. Je kunt ook te veel van iemand houden. Begrijpen velen dit niet. Liefde is het mooiste wat er is, daar kun je nooit te veel van geven. Met deze gedachte leven we. Klopt helemaal, maar het ligt eraan in welke context je dit plaatst. Want liefde is mooie energie waar we allemaal een heerlijk gevoel van krijgen. Waar we door geïnspireerd worden en blijheid door voelen en super gelukkig van kunnen worden.

Maar wat als jouw liefde volledig is gericht op één persoon

Het wordt een ander verhaal als je zoveel liefde geeft aan slechts 1 persoon. En in dit geval dus aan de partner. Dat kan heel alarmerend zijn. Jammer genoeg hebben we ons eigen gedrag soms zelf niet in de gaten. Waarbij in sommige gevallen het al te laat is. Dan is daar de liefde ontaard in bezitterig, jaloers, obsessief, controlerend, manipulatief gedrag.

Elke liefdesrelatie start lief

In het begin van een relatie kan het nog oh zo schattig zijn als er wat jaloezie is. Want dat is toch immers een teken dat men echt om elkaar geeft? Maar let wel, deze vorm van jaloezie is niet echt gezond.  Een jaloerse partner kan in de meeste gevallen betekenen dat er sprake is van onzekerheid. Maar ook van zeer sterke dominantie. Die ook vaak door angst geprojecteerd wordt op de ander.

“Merk je op dat er iets mis is in het begin van een relatie?” Doe daar dan onmiddellijk iets aan. Want voor je het weet zit je in de problemen”. Ook kan het zo zijn dat de ander probeert met haar/zijn gedrag een prikkel te veroorzaken waardoor er jaloerse gevoelens los komen. Liefde doet geen pijn. We doen als mens onszelf pijn doordat we liefde van een ander willen.

Liefde doet geen pijn Paragnost EddieDe tijd zal aangeven of liefde puur en oprecht is zonder bijbedoelingen

Liefde kent vele gezichten en helaas hebben we vaak echt niet door met wie we nu werkelijk te doen hebben. Er kunnen trauma’s vastzitten bij de ander, die dan zo getriggerd worden dat ze aan de oppervlakte komen.

Wees altijd jezelf in de relatie. Speel geen spelletjes met elkaar.  Probeer niet te pleasen, zorg goed voor jezelf. Maar ook, geef je grenzen aan. Zowel aan jezelf als aan de ander en ga daar zelf niet overheen. En laat ook de ander daar niet overheen komen. Zo bewaak je je eigen energie. Maar ook leer je elkaar zo heel goed kennen.

Communicatie van cruciaal belang

Durf jezelf te uiten tegen je partner. En leer ook samen een goede communicatie op te bouwen. Draag geen masker en verlang dat ook niet van je partner. En loop je in je relatie ergens tegenaan. Start een spiritueel belconsult met een van de mediums of paragnosten van Paragnost Eddie. Waardoor jij met de juiste handvatten er voor zorgt dat de relatie fijn blijft.

Liefde is helaas niet het sprookje wat ons vanaf onze kindertijd al is voorgehouden. Liefde is alles wat je kunt ontvangen en geven vanuit een warm kloppend hart. In respect en vertrouwen naar elkaar. Zodat je kunt groeien samen met je geliefde, naar eenheid in de relatie. Liefde doet geen pijn. Want liefde ben jij!